Delicios! Atat va pot spune despre carnea de porc la tigaie. Ca si pont pentru reteta: atunci cand punem vinul, este recomandabil sa nu lasam pe foc mai mult de 5 minute, pentru ca se evapora vinul si isi pierde aroma.
Ingrediente:
400 gr. carne de porc taiata in bucati
1 lamaie
1 pahar vin alb (sau rosu dulce)
1 ceapa
1 catel de usturoi
sare
piper
oregano
ulei de masline
1 lingura paste de tomate
Mod de preparare:
Tocam marunt ceapa si usturoiul.
Punem uleiul intr-o tigaie (cat sa acopere tot fundul tigaii) si il dam la foc mare sa se incinga bine.
Cand este foarte bine incins, adaugam ceapa si usturoiul, si cand sunt calite, adaugam carnea presarata cu oregano.
Calim carnea pana face crusta si apoi dam focul mai incet si lasam sa fiarba la foc mic (carnea isi va lasa zeama, dar daca mai e nevoie, mai adaugam apa calda).
Cand carnea este fiarta, adaugam sucul de lamaie, lasam sa fiarba putin (2-3 minute) si adaugam vinul, sare, piper si pasta de tomate.
Lasam sa mai fiarba 5 minute si servim cald.
Comentarii
Trimiteți un comentariu