Cartofi la cuptor (Patates fournou - Πατάτες φούρνου)


Cartofii la cuptor cu branza si oua sunt foarte usor de facut, o solutie ideala atunci cand nu avem prea mult timp de petrecut in bucatarie si vrem o mancare rapida, gustoasa, sanatoasa si calda. Este si o mancare foarte satioasa si alaturi de o salata poate constitui pranzul sau cina ideale. Poate fi gatita si de post fara branza si oua, bineinteles.

Ingrediente:
1 kg cartofi
200 gr. parmezan
200 gr. branza feta rasa
1 ceasca ulei de masline
sare
piper
oregano
zeama de la 1 portocala
zeama de la 1 lamaie
4 oua

Mod de preparare:

Din uleiul de masline, zeama de lamaie si portocala, sare, piper si oregano facem un sos. Cartofii curatati, ii taiem taraneste, ii punem in tava turnam peste ei sosul preparat mai sus, ii acoperim cu apa si dam la cuptorul incins la 200 de grade cam 1 ora pana scade bine apa si se rumenesc deasupra. Adaugam parmezanul si branza feta rase sau taiate felii foarte subtiri, spargem si ouale in tava si mai dam inca 5 minute la cuptor pana se topesc branzeturile si ouale sunt gata. Se serveste cu salata de rosii cu ceapa.

Comentarii