Paste cu branza ( Makaronia me tiri - Μακαρόνια με Τυρί )


Grecii sunt mari iubitori de paste, dar gatite "a la grec"  fie cu branza, fie cu carne, fie cu sos de rosii . Astazi am ales reteta de paste cu branza, rapida si usor de preparat, tocmai buna atunci cand suntem pe fuga si nu avem prea mult timp de petrecut in bucatarie.

Ingrediente:

1 pachet paste (500 gr.)
3 linguri ulei de masline
3 linguri faina
2 cani lapte
1 cana brazeturi rase (cascaval, gouda etc.)
1/2 cana branza dulce
1/2 cana branza feta rasa
sare
piper proaspat macinat
un praf de nucsoara


Mod de preparare:

Fierbem pastele al dente. Le strecuram si le clatim cu apa rece. Intr-o oala incingem uleiul de masline si calim faina impreuna cu putina sare si nucsoara. Adaugam laptele si amestecam pana incepe sa se ingroase. Adaugam 1 cana din branza rasa si branza dulce. Adaugam peste compozitie pastele, piperul si amestecam. Intr-un vas de jena presarat cu branza rasa asezam compozitia de paste, iar pe deasupra presaram restul de branza rasa si putina nucsoara. Coacem in cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie si branza de deasupra se topeste. Adaugam in farfurie branza feta rasa si servim cald.

Comentarii

Trimiteți un comentariu