Placinta cu praz si carnati (Prasopita me lukaniko - Πρασόπιτα με λουκάνικο)


 Am facut-o si cu foi de casa(ca acum), insa si cu foi din comert. Iese foarte buna in ambele variante, pentru ca umplutura dulce-picanta face toti banii.

Ingrediente:

Pentru foi:

300 gr. apa calduta
1/2 lingurita sare
1 lingura otet
1 lingura ulei
faina

Pentru umplutura:

3-4 fire de praz
carnat de casa

Mod de preparare:

Taiem prazul in rondele mai groase si il calim in putin ulei de masline si putina apa, pana se inmoaie bine. Adaugam carnatul de casa taiat in bucati mici, saram, piperam si amestecam. Lasam umplutura sa se raceasca. Framantam o coca din ingredientele pentru foi, o impartim in 9 bile si intindem cu facaletul, pe blatul presarat cu faina, 9 foi. Ungem o tava cu ulei. Punem in tava 3 foi una peste alta, adaugam peste foi 1/3 din umplutura. Reptam operatiunea dar de data asta asezam 2 foi, un start de umplutura, 2 foi, un strat de umplutura si la final 2 foi deasupra. Taiem placinta in bucati inainte de a o baga in cuptor pentru a nu se forma bule de aer sub foi. Coacem la 200 de grade timp de 45 de minute.

Comentarii