Calamari prajiti (Kalamaria tiganita - Kαλαμάρια τηγανητά)



Daca sunt proaspeti se curata calamarii de ochi, intestine si un os (care e asa ca un plastic), se spala bine si se taie in rondele de 2 cm. grosime.

Ingrediente:

1 kg. calamari congelati sau proaspeti
sucul de la 1-2 lamai
faina pentru prajit
ulei de floarea-soarelui pentru prajit
sare

Mod de preparare:

Daca sunt congelati, lasam calamarii sa se decongeleze si ii punem intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie si sare si ii lasam la frigider aproximativ o ora. Ii scoatem din frigider, ii spalam bine si ii lasam in strecuratoare sa se scurga bine apa. Intre timp intr-o punga curata punem putina faina, putini calamari si iarasi faina si repetam actiunea pana punem toti calamarii. Inchidem bine punga si agitam energic astfel incat sa se lipeasca bine faina de calamari. Apoi cand ii scoatem ii scuturam putin de faina in exces. Intr-o oala adanca ( nu in tigaie pentru ca sare ulei peste tot) punem ulei din belsug, il lasam sa se incinga bine si prajim calamarii timp de 2-3 minute si ii scoatem cu o spumiera. Trebuie sa avem mare grija sa nu ii prajim prea mult pentru ca se usuca si se intaresc. Se servesc imediat cu lamaie din belsug si cartofi prajiti.

Comentarii