Desert racoros cu iaurt (Drosero epidorpio iaurtiou - Δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού)



Am descoperit acest desert intr-o cafenea, am vazut ce contine si mi-a placut atat de mult, e atat de potrivit pentru zilele fierbinti de vara incat pe timpul verii il fac frecvent cu fructe de toate felurile si biscuiti stropiti cu lichior. Reteta originala e cu lamaie si fara biscuiti.

Ingrediente:

1 kg. iaurt grecesc
1 cutie lapte condensat indulcit
4-5 lamai (suc si coaja rasa)
200 gr. biscuiti simpli
cateva linguri lichior (de care doriti/aveti)

Mod de preparare:

Amestecam iaurtul, laptele condensat, coaja si sucul de lamaie (cand adaugam sucul de lamaie gustam din cand in cand, astfel incat sa nu iasa prea acru). Biscuitii ii sfaramam, ii stropim cu lichor, asezam in cupe un strat de biscuiti si apoi turnam din compozitia de iaurt. Dam la frigider cel putin 2 ore inainte de servire. Lamaia se poate inlocui cu portocale, mandarine, kiwi, banane, capsuni, piersici sau orice alte fructe doriti.

Comentarii