Ghiveci (Briam - Mπριάμ)




Briam este un fel de ghiveci calugaresc. Iese foarte bun gatit in vas de ceramica, dar daca nu avem e bun si un vas de Jena cu capac.

Ingrediente:

1 vanata
2 cartofi
3/4 dovleac
2 dovlecei
3 ardei (rosu, verde, galben)
4 rosii zdrobite
2 cepe tocate mai mare
2 catei de usturoi
ulei de masline
maghiran, fenicul, patrunjel
sare, piper, zahar, ketchup

Mod de preparare:

Taiem in cuburi mici (sau in felii) vanata, cartofii, dovleceii, ardeii si dovleacul si le sotam pe fiecare separat in ulei de masline (folosim 2 tigai). Le dam deoparte in farfurii separate. In acelasi ulei calim ceapa si usturoiul, de asemenea, adaugam si ardeii si rosiile si adaugam putina apa. Putem sa stingem si cu vin daca dorim in loc de apa. Adaugam putin zahar si ketchup. Mutam compozitia intr-o oala mai mare, adaugam si vanata, cartofii, dovleacul si dovleceii (in aceasta ordine) si lasam sa fiarba si sa se inmoaie. Adaugam maghiran, fenicul, sare si piper, amestecam, punem totul intr-un vas mare de ceramica cu capac si dam la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Cand este gata, presaram cu patrunjel si servim in vase mici de ceramica.

Comentarii