Specialitate de peste la cuptor (Psari ala spetsiota fournou - Ψάρι αλά σπετσιώτα φούρνου)



Ιn afara faimoasei saramuri romanesti, borsul de peste sau peste prajit/la gratar nu prea stiam alte retete de preparare a pestelui. Si iata o reteta de specialitate de peste la cuptor cu legume, o bunatate.

Ingrediente:

1 kg. peste (intreg sau felii daca e un peste mai mare)
1 kg. rosii
8 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi tocati
2 lamai
3 cartofi mari taiati felii
patrunjel tocat
faina
sare
piper

Mod de preparare:

Curatam si spalam pestele. Condimentam cu sare, il dam prin faina, il punem in tava si presaram cu patrunjel si usturoi tocat. Punem si cartofii in tava langa peste. Pregatim sosul astfel: jumatate din rosii curatate de coaja si taiate in cuburi impreuna cu sucul de lamaie, sare, piper si ulei de masline si se fierbe timp de 10 minute. Turnam sosul peste pestele si cartofii din tava, jumatatea  de rosii le taiem rondele si le asezam peste peste si cartofi. Dam la cuptorul preincalzit la 250 de grade timp de 20 de minute. Se serveste cald sau rece.

Comentarii