Chec cu ciocolata (Keik me sokolata - Kέϊκ με σοκολάτα)


Impreuna cu checul de lamaie, asa cum se poate vedea si in fotografie, am mai facut 2 checuri cu ciocolata, un adevarat festin pentru papilele gustative. E asa moale si bun, gustul e ceva intre budinca de ciocolata si mousse de ciocolata.

Ingrediente:

2 cani zahar
2 cani faina
3 lingurite praf de copt
7 oua (seprate galbenusurile de albusuri)
1 pachet margarina
400 gr. ciocolata de menaj

Mod de preparare:

Topim ciocolata la bain-marie sau in cuptorul cu microunde (1-2 minute). Separam galbenusurile de albusuri. Batem margarina cu mixerul pana devine cremoasa si adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam zaharul si ciocolata topita si batem in continuare. La sfarsit adaugam si faina. Separat, batem albusurile spuma (ca pentru bezea). Adaugam albusurile in compozitie si amestecam usor de jos in sus pana se omogenizeaza. Punem compozitia in forme de chec de unica folosinta si dam la cuptor la 250 de grade pentru 15 minute. Optional, cand scoatem checul din forma putem presara zahar pudra.

Comentarii