RSS

Chec cu lamaie (Keik me lemoni - Κέϊκ με λεμόνι)


 Reteta aceasta am gasit-o intr-o carte veche de bucate greceasca, insa acolo era fara stafide si cu glazura de lamaie. Eu am pus stafide, insa n-am mai facut si glazura, pentru ca ar fi iesit prea dulce. Daca doriti sa faceti glazura, se prepara asa: 3/4 cana zahar si sucul de la o lamaie, sucul se pune intr-un ibric, se da in fiert, adaugam zaharul si amestecam continuu pana se ingroasa. Se glazureaza checul rece cu glazura fierbinte.

Ingrediente:

2 3/4 cani faina
1 1/2 cana zahar
200 gr. margarina
3/4 cana lapte caldut
3 oua
coaja de la o lamaie
stafide (optional)

Mod de preparare:

Batem intai zaharul cu margarina, apoi adaugam ouale, laptele si la sfarsit faina, coaja de lamaie si 1-2 maini de stafide. Coacem la 160 de grade timp de 1 ora aproximativ.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu