Chec de ciocolata cu banane (Keik sokolatas me mpanana - Κέικ σοκολάτας με μπανάνα)


Astazi va propun un chec pufos cu piure de banane si ciocolata. Combinatia de banane cu ciocolata e da un gust foarte rafinat si checul ramane "umed" si pufos in acelasi timp. Incercati-l neaparat!

Ingrediente:

400 gr. zahar
245 gr. faina
75 gr. cacao
1 1/2 lingurita praf de copt
1 1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita sare
2 oua mari
2 banane
240 ml. apa calda
120 ml. lapte
120 ml. ulei de porumb
1 1/2 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Punem bananele la cuptor timp de aproximativ 30 de minute pana se innegresc. Le decojim si le zdrobim cu o furculita.
Intr-un bol amestecam ouale, piureul de banane, apa, laptele, uleiul si vanilia.
Intr-un alt bol punem faina, zaharul, bicarbonatul, praful de copt, sarea si cacaua. Adaugam toate ingredientele "umede" (oua, banane, apa, lapte, ulei si vanilie) in compozitia de ingrediente "uscate" si batem cu mixerul nu foarte mult, doar pana ce se amesteca ingredientele.
Ungem o tava dreptunghiulara (eu am avut una de 23x33 cm.) sau o forma rotunda cu inel cu diametrul de 23 cm. si punem compozitia (care este destul de "apoasa") la copt timp de 40-50 de minute.

Comentarii