Chec cu portocale de post (Nistisimo keik portokali - Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι)


Un chec cu portocale aromat si foarte, foarte usor de preparat care nu aminteste deloc de un produs de post, dar totusi este. Din aceste cantitati iese un chec mic, eu, de obicei, dublez cantitatile.

Ingrediente:

1 1/2 ceaca de faina cu agent de crestere
3/4 ceasca zahar
1 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
1 ceasca suc de portocale (proaspat stors)
1/3 ceasca ulei de floarea soarelui
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura otet (alb)
1 vanilie

Mod de preparare:

Cernem faina impreuna cu bicarbonatul, sarea si vanilia.
Amestecam cu o lingura intr-un bol uleiul de floarea soarelui cu sucul de portocale, otetul, zaharul (pana se topeste zaharul). Adaugam si coaja rasa de portocala.
Adaugam compozitia de faina si amestecam toate ingredientele.
Coacem la 170 grade timp de 35-40 min pe gratarul de jos al cuptorului.

Comentarii