Reteta usoara de bougatsa (Eykoli mpougatsa - Εύκολη μπουγάτσα)


Bougatsa e o placinta cu foi crocante si crema de vanilie, de obicei, pe care o grecii o mananca la micul dejun. Dar se poate prepara si cu branza, spanac, carne etc. Reteta aceasta este una rapida, delicioasa si bougatsa iese crocanta si buna de te lingi pe degete. Secretul este sa fie bine coapte foile, inainte de a pune crema si de asemenea, sa asteptam la final sa se absoarba bine, astfel incat sa nu ramana lichid deloc. Este foarte-foarte gustoasa.

Ingrediente:

1 pachet foi de placinta (subtiri)
250 gr. margarina
1 cutie lapte condensat dulce  (aici se gaseste de cumparat)
scortisoara-zahar pudra

Mod de preparare:

Asezam foile de placinta intr-un vas de jena (de marime medie). Luam fiecare foaie in parte, o incretim ca un acordeon si o asezam in vasul de jena, incepand de la un capat. Procedam la fel cu toate foile. Taiem margarina in bucati si o imprastiem peste foi.
Coacem la cuptor la foc mediu. Margarina se va topi peste foi si cand sunt bine rumenite le scoatem din cuptor.
Adaugam peste foi laptele condensat indulcit diluat cu doua parti apa si coacem pana se absoarbe complet lichidul.
Lasam sa se raceasca putin si presaram cu zahar pudra si scortisoara.

Comentarii