Muffins integrale cu stafide (Muffins olikis me stafides - Muffins ολικής με σταφίδες)


O reteta sanatoasa de muffins cu faina integrala, putin zahar, stafide si ulei de masline, gata pentru a fi servite in 30 de minute. Potrivite pentru ceai sau cafea, pachet de scoala, serviciu etc. Putem varia reteta inlocuind stafidele cu fructe uscate taiate (caise, smochine, prune etc.), varietati de nuci (migdale, alune, nuci etc.) sau combinatii ale acestora.

Ingrediente:

2 cani faina integrala
1/2 cana stafide
4 linguri zahar brun si putin pentru presarat
2 lingurite praf de copt sau 1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita ghimbir
1/4 lingurita sare
1 cana lapte 1,5% grasime
1 ou
2 linguri ulei de masline
2 linguri ulei de floarea soarelui (sau unt topit)
1 lingura otet de mere sau zeama de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie (sau 1 plic zahar vanilat)

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Ungem si presaram cu faina formele de muffins sau folosim forme de hartie pentru muffins.
Amestecam intr-un bol toate ingredientele "uscate" (faina, praful de copt, zaharul, stafidele etc.).
Intr-un alt bol amestecam toate ingredientele fluide (oul, uleiul, laptele etc.) si batem cu telul pana se omogenizeaza. Le adaugam peste ingredientele "uscate" si amestecam usor cu lingura.
Impartim compozitia in forme/hartii de muffins. Presaram cu zahar brun si coacem timp de 20-25 minute.
Lasam in forme sa se raceasca timp de 5 minute si apoi sunt gata de servire. Putem sa le mancam simple, sau (pentru ca nu sunt dulci aproape deloc) putem sa le servim cu gem sau dulceata, branza, nutella, miere sau orice altceva ne place.

Comentarii