Pui in sos de vin (Kotopoulo krasato - Κοτόπουλο κρασάτο)


O reteta foarte iubita de greci, care alaturi de o garnitura (cel mai des paste) e servita ca fel principal, iar fara garnitura este un aperitiv gustos insotit de un vin bun in compania prietenilor.

Ingrediente:

1 pui taiat in bucati
organele puiului
3 pahare mari vin rosu (nu dulce)
5 linguri unt
1 ceapa mica
3/4 kg. rosii proaspete
1 lingura faina
dafin, sare, piper

Mod de preparare:

Calim puiul in putin unt si il scoatem apoi din oala. Punem in oala ceapa tocata si faina sa se aureasca putin, amestecand continuu si stingem cu vinul. Lasam sa dea in 2-3 clocote.
Intre timp, in alta oala calim in restul de unt organele puiului. Stingem cu rosiile date la blender si lasam sa dea in 2-3 clocote.
Punem rosiile si organele puiului in prima oala cu ceapa si vinul. Adaugam si puiul, dafinul, sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc mic pana ce carnea este moale.

Comentarii