Tortellini mediteraneene (Tortelini mesogeiaka - Τορτελίνι Μεσογειακά)


Paste foarte usor de preparat si foarte gustoase, pe placul celor mari, dar mai ales al celor mici, o reteta care ne salveaza atunci cand nu avem timp (sau chef) prea mult de stat in bucatarie. Se servesc imediat ce le-am scos din cuptor, calde.

Ingrediente:

500 gr. tortellini cu branza
1 ceapa tocata
1 pahar vin alb
1 ceasca suc de rosii (bulion)
oregano (din belsug)
1 1/2 ceasca branza rasa
250 gr. smantana (sau frisca lichida neindulcita)

Mod de preparare:

Intr-o oala fierbem apa (apa trebuie sa fie destul de multa) cu un cub Knorr, Maggi etc.
Cand apa fierbe adaugam tortellini si le fierbem al dente (avem grija sa nu se sfarame la fiert).
Apoi le strecuram si le punem intr-un vas de Jena sau de portelan (care merge la cuptor).
Intr-o oala mica punem putin ulei de masline si ceapa la calit.
Adaugam vinul, bulionul si oregano si lasam sosul sa fiarba putin.
Adaugam sosul peste tortellini si amestecam bine sa se distribuie peste tot.
Pe deasupra radem branza si adaugam si smantana sau frisca lichida.
Dam putin la cuptor sa se rumeneasca si gata! Pofta buna!

Comentarii