Salata de icre (Ταραμοσαλάτα - Taramosalata)


O salata de icre cu paine si fenicul. Cand o servim la masa o stropim cu putin ulei de masline si decoram cu o maslina. Pofta buna!

Ingrediente:

100 gr. icre
1/2 kg. paine (doar miezul)
1 ceapa medie
2-3 lamai (sucul)
1 cana ulei de masline
1/2 legatura fenicul

Mod de preparare:

Punem la robotul de bucatarie ceapa si o tocam, apoi adaugam painea inmuiata si stoarsa bine de apa.
Adaugam icrele si continuam sa batem, adaugand putin cate putin, alternativ, uleiul de masline si zeama de lamaie, gustand din cand in cand, pentru ca, cu cat adaugam mai mult ulei de masline si zeama de lamaie, cu atat mai putin sarata va fi salata de icre.
La sfarsit adaugam feniculul taiat marunt si amestecam bine sa se omogenizeze.

Comentarii