Perisoare cu sos de ou si lamaie (Gioubarlakia abgolemono - Γιουβαρλάκια αυγολέμονο)


Perisoare delicioase cu sos de ou si lamaie. O supa simpla cu perisoare pe care grecii, ca mai toate supele lor, o consuma mai ales iarna. Puteti in loc de unt sau margarina sa folositi ulei de masline. De asemenea, puteti da perisoarele prin faina inainte de a le pune in oala, astfel zeama devine mai groasa.

Ingrediente:

750 gr. carne tocata
1/2 ceasca unt sau margarina
1/2 ceasca orez
1/2 ceasca ceapa tocata
2 oua
3 linguri patrunjel tocat
1-2 lamai
sare, piper

Mod de preparare:

Punem carnea tocata intr-un bol si adaugam orezul spalat in 2-3 ape, ceapa, patrunjelul, un albus de ou, putin suc de lamaie, sare si piper. Amestecam bine. Punem intr-o oala untul la topit. Formam perisoarele si le punem in oala. Le acoperim cu apa calda (daca dorim mai multa zeama, punem mai multa apa) si lasam sa fiarba la foc mediu pana sunt fierte si raman cu cata zeama dorim. Batem cele 2 galbenusuri cu albusul ramas si cu zeama de lamaie si adaugam putin ctae putin zeama din oala pana ce ajunge compozitia de ou si lamaie la o temperatura egala cu cea din oala, astfel se taie "avgolemono". Adaugam sosul de ou si lamaie peste perisoare si scuturam oala pe foc mic inca putin sa se lege sosul.

Comentarii