Carne de vita cu paste (Mosxari gioubetsi - Μοσχάρι γιουβέτσι)


Carne de vita cu paste este o mancare clasica si des intalnita in Grecia. Pastele folosite se numesc kritharaki si sunt in forma de bob de orez. Reteta clasica este fara atatea mirodenii, daca nu va plac cele folosite de mine in reteta puteti adauga doar sare si piper. Mancarea se serveste calda presarata din belsug cu branza feta (sau alta branza care va place). Sper sa va placa!

Ingrediente:

1 kg. carne de vita
500 gr. paste (kritharaki)
1 ceapa mare tocata
2 catei de usturoi
1/2 pahar ulei
1/2 pahar vin rosu
2-3 foi de dafin
1/2 lingurita chimen
coriandru proapsta macinat (din belsug)
piper proaspat macinat (din belsug)
sare
piper negru
1 bat de scortisoara
5 cuisoare
500 gr. rosii in conserva tocate
1 cub legume
1/2 lingurita zahar
3 pahare apa

Mod de preparare:

In oala sub presiune calim in ulei ceapa, usturoiul si carnea timp de 5-10 minute. Adaugam vinul si lasam fara capac sa se evapore alcoolul.
Luam oala de pe foc si adaugam restul ingredientelor (in fara de paste) si 2 pahare de apa din cele 3. Inchidem oala sub presiune si de indata ce da in fiert, dam focul mic si fierbem timp de 45 minute-1 ora.
Intr-un vas de lut punem pastele si zeama de la carne. Scoatem scortisoara si foile de dafin, adaugam 1 pahar de apa si amestecam. Adaugam si carnea.
Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 minute pana se fierb pastele.

Comentarii

  1. Delicios! Am gătit împreună cu alte rețete grecești, publicate pe globul tău. Toate sunt foarte reușite.
    P.s. Am folosit toate mirodeniile pe care le-ai folosit și tu. A meritat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, ma bucur mult ca v-a placut reteta si asa cum multe condimente (eu sunt un mare fan al condimentelor). Cand mai faceti retete de pe blog pozati-le va rog si trimiteti-le pe pagina de facebook a blogului pentru a fi publicate intr-un album cu poze de la cititori care au incercat retetele mele. Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu