Covrigei cu portocala si scortisoara (Koulourakia me portokali-kanela - Κουλουράκια με πορτοκάλι-κανέλα)


Covrigei foarte aromati, cu o combinatie perfecta zic eu, de portocala si scortisoara. Sunt foarte sanatosi, deoarce contin ulei de masline, nu contin deloc oua si au toate beneficiile date de portocala, scortisoara si susan . Incercati-i! Pentru un plus de gust, dupa ce formati covrigeii, ii ungeti cu o pensula cu apa si ii cufundati intr-un bol cu seminte de susan (eu nu am pus). Succes!

Ingrediente:

1 pahar ulei de masline
1 pahar suc de portocale proaspat stors
1 pahar zahar
1-1.5 lingura scortisoara
1/2 pahar (mic) coniac
coaja rasa de la o portocala
1 lingurita bicarbonat
900 gr. faina (aproximativ)
susan (optional)

Mod de preparare:

Amestecam uleiul, sucul, coniacul si diζolvam in aceasta compozitie zaharul, scortisoara, coaja rasa si bicarbonatul. Adaugam faina putin cate putin pana ce obtinem un aluat nu foarte moale, dar nici foarte tare.
Formam covrigei impletiti si ii punem intr-o tava unsa cu putin ulei.
Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana se rumenesc.
Se pastreaza multe zile intr-un bol inchis sau in cutie de tabla.

Comentarii