Crema de zahar ars (Krema karamele - Κρέμα Καραμελέ)


Un desert de casa, usor de facut chiar si de catre cei neexperimentati in bucatarie, care vor sa ofere celor dragi un desert clasic facut de mana lor.
Singurul lucur la care trebuie avut grija la aceasta reteta, este atunci cand punem laptele fierbinte sa nu ni se taie compozitia de oua. Altfel, este o reteta usoare cu succes garantat!

Ingrediente:

Pentru crema:

1 litru lapte
1 ceasca zahar
6 oua
2 vanilii

Pentru caramel:

1 ceasca zahar
1/4 ceasca apa
1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Intr-o tigaie antiaderenta preparam caramelul punand toate ingredientele sa fiarba pana se obtine o culoare aurie. Dupa ce e gata caramelul il punem intr-o forma de copt, intorcand forma cu grija astfel incat caramelul sa se depuna si pe peretii formei.
Batem la mixer ouale cu zaharul si adaugam laptele fierbinte si vaniliile. Punem compozitia in forma, punem forma intr-o tava unde am pus cel putin apa de 3 degete si coacem la bain-marie timp de 1 ora la 180 de grade C (trebuie sa avem grija sa nu ramana tava fara apa).
Dupa ce se coace o lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider peste noapte si a doua zi scoatem din forma.

Comentarii