Miel la cuptor (Arni sto fourno - Αρνί στο φούρνο)


O mancare traditionala in Grecia, gatita de Paste dar si la o masa obisnuita de duminica in familie, grecii fiind recunoscuti ca mari consumatori de carne de miel/ied. Daca dorim putem adauga in tava si cartofi.

Ingrediente:

1 pulpa de miel de aprox. 2 kg.
6-7 catei mari de usturoi
1 pahar vin alb
1 ceasca apa
50 ml ulei de masline aprox.
2-3 crengute de rozmarin
2-3 crengute de maghiran proaspat
sare
piper

Mod de preparare:

Spalam bine si stergem cu un prosop de bucatarie carnea.
Curatam usturoiul si-l taiem felii. Facem gaurele cu un cutit in pulpa de miel pe ambele parti.
Punem feliile de usturoi in gaurelele facut in carne.
Ungem bine carnea cu ulei de masline, sare si piper, o punem in tava si adaugam cateva linguri de ulei.
Adaugam vinul in tava si crengute de rozmarin si de maghiran proaspat.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade C timp de 1 - 1 ora si jumatate.
Dupa prima jumatate de ora intoarcem carnea si pe partea cealalta.
Acoperim din nou cu folie de aluminiu si coacem alte 30 de minute pana se rumeneste frumos. Daca e nevoie mai lasam inca 30 de minute pana ce e gata carnea.

Comentarii