Tort cu biscuiti si jeleu (Tourta mpiskotozele - Τούρτα Μπισκοτοζελέ)


O reteta de tort racoros si usor de preparat. Singurul lucru la care trebuie sa avem grija este ca jeleul sa nu se intareasca foarte tare. Pentru ca daca se intareste foarte tare nu-l vom putea pune pe deasupra tortului, iar daca e foarte putin intarit cand il vom pune peste tort, jeleul se va duce la fund sub biscuiti pentru ca este foarte lichid. Daca se intareste prea tare jeleul, punem putina apa calda si il amestecam si-apoi il turnam peste tort.

Ingrediente:

1 pachet biscuiti Petit Beurre
2 cutii crema de vanilie
2 cutii jeleu de capsuni
1 pahar lapte.

Mod de preparare:

Mai intai preparam jeleul si il punem la frigider. Apoi preparam crema de vanilie dupa instructiunile de pe cutie. Apoi, inmuiem in lapte biscuitii (nu mult, ii scufundam repede pe ambele parti) si punem intr-o forma de tort un strat de biscuiti. Punem deasupra crema de vanilie si dam la frigider. Cand jeleul incepe sa se intareasca (atentie, nu mult!) il punem deasupra cremei si dam din nou la frigider pana se intareste bine jeleul.

Comentarii