Placinta cu cirese (Kerasopita - Κερασόπιτα)



Aceasta placinta cu cirese este atat de buna, desi poate nu pare la prima vedere. Incercati-o neaparat, mai ales ca este atat de usor de preparat. Este de preferat sa o faceti cu o zi inainte de a fi servita pentru a se intrepatrunde gusturile foarte bine.

Ingrediente:

Pentru blat:

250 gr. unt
200 gr. faina
200 gr. zahar
4 oua
2 lingurite praf de copt
2 vanilii

Pentru crema:

625 ml. lapte
2 pachete crema de vanilie care necesita fierbere
400 gr. iaurt grecesc 10% grasime
2 galbenusuri
2 borcane compot de cirese
2 pachete jeleu de cirese

Mod de preparare:

In tava de la aragaz punem hartie de copt. Aprindem cuptorul la 180 grade C. Facem blatul din ingredientele date, il punem in tava si coacem 15 min. Amestecam crema de vanilie cu putin lapte si 4 linguri de zahar. Restul de lapte il punem intr-o oala la fiert, adaugam crema de vanilie dizolvata si amestecam bine pana incepe sa se ingroase. Cand incepe sa fiarba, o luam de pe foc si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Cand este calduta adaugam iaurtul si galbenusurile. Ungem cu crema obtinuta blatul. Scurgem bine ciresele si le punem deasupra cremei. Coacem 15 min. Lasam sa se raceasca si cu zeama de la compotul de cirese facem jeleul si ungem bine pe deasupra.

Comentarii