Tort mocca (Tourta moka - Τούρτα μόκα)


O reteta invatata de la mama. Cel mai gustos si light dulce pe care l-ati incercat vreodata. Sper sa va placa, eu ador prajiturile cu cafea! Succes!

Ingrediente:

1 cutie crema vegetala
1 lapte condensat indulcit
2 pachete biscuiti petit-beurre
2 linguri cacao
2 lingurite ness (macinat)
1 pachet fulgi de ciocolata

Pentru sirop:

1 cana zahar
1 1/2 cana apa

Mod de preparare:

Punem crema vegetala, laptele condensat indulcit, cacaua si ness-ul la mixer si batem pana se formeaza o crema omogena. Punem putin la frigider pana preparam siropul. Pentru sirop fierbem zaharul cu apa timp de 5 minute. Luam de pe foc si inmuiem unul cate unul biscuitii pe o parte si pe alta. Intr-o forma de tort punem un strat de biscuiti si unul de crema. Continuam in acelasi fel de inca 3 ori. La sfarsit trebuie sa avem strat de crema. Decoram cu fulgi de ciocolata.

Comentarii