RSS

Chec de lamaie cu crema (Keik lemonoiu me krema - Κέικ λεμονιού με κρέμα)



De mult cautam o reteta de tort de lamaie cu crema, pe care l-am mancat odata intr-o brutarie din Salonic. Dupa mai multe incercari esuate, iata am gasit gustul perfect. O combinatie de dulce-acrisor, foarte aromat, acest chec e o gustare perfecta, fie ca mic-dejun, fie la cafeaua de dupa-amiaza, fie ca si desert dupa o masa copioasa.

Ingrediente:

Pt chec:

125 gr. unt la temperatura camerei
200 gr. zahar
2 oua
1 vanilie
coaja rasa + sucul de la 1 lamaie
250 gr. faina
125 ml. lapte
2 lingurite praf de copt
1 praf sare

Pt crema:

200 ml. apa
70 gr. zahar
coaja rasa + sucul de la 1 lamaie
2 linguri amidon
1 lingura unt


Mod de preparare:

Punem untul la temperatura camerei in bolul de la mixer si il batem putin, adaugam zaharul si batem putin sa se topeasca zaharul, adaugam si ouale unul cate unul si batem timp de 5 min. Apoi adaugam si vanilia, coaja rasa si sucul de lamaie.
Micsoram viteza mixerului si adaugam faina putin cate putin  (in care am amestecat praful de copt si sarea), alternativ cu laptele.
Punem compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si coacem la cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de aproximativ 1 ora.



Intre timp pregatim crema astfel: punem intr-o craticioara toate ingredientele in afara de unt si punem pe foc. Amestecam continuu si cand incepe sa se ingroase, luam de pe foc, adaugam untul si mai lasam putin la foc mic.\



Lasam checul sa se raceasca bine, il scoatem din forma, il taiem in doua pe lung si il umplem cu crema. Presaram cu zahar pudra si il mancam cu pofta!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu