Reteta de astazi poate parea o banala carne la gratar. Insa nu e asa. Satula si eu de vesnicele variante clasice de gratar, am cautat ceva nou. Sosul de marinata varianta 1 l-am descoperit singura, jucandu-ma mult timp cu diverse ingrediente si cu asocierea cu diverse tipuri de carne. Cel mai bine se potriveste carnii de pui. Sosul de marinata varianta 2 este potrivit pentru carnurile mai grase (porc, miel etc.). Desigur, puteti incerca sosurile pentru toate tipurile de carne, in bucatarie nu exista reguli, doar fantezie si gusturi.
Ingrediente:
ceafa de porc
cotlet de porc
muschiulet de porc
pulpe de pui
piept de pui
coaste de miel/berbecut
Sos marinata varianta 1:
2-3 linguri ulei de masline
zeama de la ½ lamaie
oregano
sare
piper
2-3 catei de usturoi
2 linguri mustar
Sos marinata varianta 2:
2-3 linguri ulei de masline
sare
piper
boia iute
oregano
200 gr. suc de rosii
Mod de preparare:
Se prepara sosurile de marinata, se pregatesc 2 cutii mari de plastic cu capac, intr-una se aseaza carnea de porc (ceafa, cotlet, muschiulet) si coastele de miel/berbecut, se toarna sosul de marinata varianta 2, se omogenizeaza bine si se pune capacul. In a doua cutie se aseaza carnea de pui (pulpe, piept), se toarna sosul de marinata varianta 1, se amesteca bine sa se patrunda carnea, se pune capacul. Ambele cutii se dau la frigider peste noapte, iar a doua zi se frige carnea pe gratar de lemne/carbuni.
Comentarii
Trimiteți un comentariu