Ingrediente:
1 kg vinete
1 kg cartofi
125 gr. cascaval ras
sare, piper, zahar
½ leg patrunjel tocat
Pentru umplutura de carne:
1 kg carne tocata
350 gr. rosii tocate marunt
1-2 linguri bulion de rosii
125 gr. vin alb
2 cepe tocate
75 gr. ulei de masline
1 cub Knorr/Maggi
4 albusuri de ou
1 praf piper rosu, 1 praf piper negru, sare
2-4 catei de usturoi
verdeturi: 1 lingura patrunjel tocat, 1 lingura menta tocata
condimente: 2 prafuri oregano, 1 praf cuisoare, 1 praf scortisoara, 1 praf coriandru, ½ foaie de dafin
Pentru sos bechamel:
2 linguri unt
2 linguri faina
1 1/4 cana lapte
sare
piper proaspat macinat
nucsoara
Mod de preparare:
Taiem vinetele pe lung in felii de aprox 1 cm. Le saram, le lasam cu sare 30 de minute, le spalam, le scurgem si le stergem bine.
Taiem la fel si cartofii si ii prajim in mult ulei incins. Ii scurgem bine si in strecuratoare si pe servetele de hartie.
Intr-o oala punem uleiul la incins si calim putin ceapa si carnea tocata. Stingem cu vin alb, o ceasca de zeama formata cu cubul Knorr/Maggi si putina apa si fierbem carnea 45 de minute.
Apoi adaugam rosiile tocate marunt, bulionul de rosii, usturoiul, verdeturile, condimentele si sare si lasam sa fiarba pana sa se lege sosul.
Dupa ce se raceste adaugam albusurile de ou si amestecam.
Pregatim sosul bechamel astfel: intr-o craticioara incingem bine untul, adaugam faina si amestecam neincetat sa nu se arda, adaugam laptele si amestecam continuu cu telul sa nu se faca cocoloase pana ce sosul devine ca o ciulama, iar la sfarsit adaugam sare, piper proaspat macinat si nucsoara.
Intr-o tava punem cartofii, ii saram si piperam, presaram jumatate din patrunjelul tocat, putin zahar si 1/3 din cascavalul ras. Adaugam carnea tocata si apoi vinetele peste care punem cealalta jumatate din patrunjelul tocat, putin zahar si 1/3 din cascavalul ras. Intindem deasupra sosul bechamel, presaram restul de cascaval ras si dam la cuptorul incins la foc mare (220 grade) cam 1 ora.
Comentarii
Trimiteți un comentariu