Salata greceasca e atat de simpla si atat de buna. Mancand aceasta salata am renuntat la muraturi. Mancarurile pe care noi romanii le mancam cu muraturi merg foarte bine si cu aceasta salata mult mai sanatoasa in loc de muraturi sau alte salate cu otet si sare multa. E potrivita pentru orice fel de carne (la gratar sau la cuptor), pentru orice fel de peste (fript, prajit sau la cuptor), cartofi (prajiti, la cuptor, copti), in fine este o mancare care nu lipseste de pe mesele grecilor aproape niciodata.
Ingrediente:
3-4 rosii mari 1 castravete mare 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 2-3 felii de branza feta 10-15 masline negre si/sau verzi sare ulei de masline oregano
Mod de preparare:
Rosiile se taie in bucati mai mari, castravetele se curata de coaja si se taie rondele mai grosute, ardeiul gras se taie in fasii, branza feta se taie cuburi, ceapa se taie inele si se pun intr-un bol adanc de salata. Se adauga sare, ulei de masline si oregano. Salata nu se amesteca inainte de a fi servita la masa.
Comentarii
Trimiteți un comentariu