Ingrediente:
1 kg. spanac
1 lamaie
1 ceapa tocata marunt
2 cepe verzi tocate marunt
1 ceasca patrunjel
2 cesti orez
sare
piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Spalam si curatam spanacul (alegem frunzele bune, verzi). Intr-o oala mare calim ceapa si ceapa verde in ulei de masline. Adaugam spanacul, patrunjelul si lasam sa fiarba la foc mic in jur de 15 minute, fara sa adaugam apa.
Scoatem cu o spumiera compozitia lasand doar un strat pe fundul oalei. Adaugam un strat de orez, apoi unul de spanac, orez, spanac, pana se termina. Nu amestecam deloc, pentru a se intrepatrunde mai bine gusturile.
Adaugam sare, piper si apa (aproximativ 6 cesti). Lasam spanacul sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 20 de minute. Apoi il luam de pe foc, adaugam zeama de la o lamaie, il acoperim cu un servet de bumbac pentru 10 minute si apoi il servim.
Comentarii
Trimiteți un comentariu