Uite ca bomboane de ciocolata nu facusem niciodata. Insa aveam prin casa niste cutii de lapte condensat indulcit (zaharouho, se numeste in Grecia) si ma tot gandeam ce sa fac cu ele. Asa ca m-am gandit repede la niste bomboane de ciocolata si iata ce a iesit.
Ingrediente:
1 ciocolata neagra (250 gr.)
200 gr. lapte condensat induclit
putin rom sau lichior
80 gr. alune de padure macinate
Mod de preparare:
Topim ciocolata pe bain-marie si adaugam laptele condensat indulcit. Amestecam pana la omogenizare. Dam compozitia la o parte de pe bain-marie si adaugam 1 lingura rom sau lichior si alunele de padure macinate. Turnam compozitia in cornet (sau le formam cu mana, dar atentie caci, compozitia e destul de fierbinte) si formam bomboane in hartie speciala pentru bomboane. Lasam un pic bomboanele sa se intareasca si le decoram cu jumatati de alune de padure. Din cantitatile mentionate ies cam 30 de bomboane.
Comentarii
Trimiteți un comentariu