Aceasta placinta cu ciocolata seamana mult cu negresa noastra, insa mie mi se pare mai densa, mai cremoasa decat negresa. Oricum, pentru iubitorii de ciocolata este o desfatare greu de egalat de alte "ciocolatenii".
Ingrediente:
1 ceasca margarina
5 oua
1 ceasca zahar
1 ceasca alune de padure macinate
1 ceasca faina cernuta
250 gr. ciocolata neagra
250 gr. ciocolata cu lapte
Pentru glazura:
1/2 ceasca smantana
125 gr. ciocolata neagra
Mod de preparare:
Batem toate ingredientele impreuna la mixer si adaugam ciocolatele topite. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt cu diametrul de 28 cm. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20 de minute. Daca tava are diametrul mai mic de 28 de cm, placinta trebuie lasata mai mult la cuptor deoarece stratul de compozitie este mai gros. Intr-o craticioara incalzim smantana, o luam de pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam pana se topeste. Decoram placinta cu glazura de ciocolata. Se serveste cu inghetata de vanilie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu