Mititei (Sutzukakia - Σουτζουκάκια)




Soutzoukakia sunt un fel de mititei de-ai nostri. Sunt foarte buni si se servesc cu pilaf de orez sau cartofi prajiti. De asemenea, se mai pot prepara si cu sos de rosii.

Ingrediente:

700 gr. carne de vita
1 ceapa mica rasa
2-3 catei de usturoi zdrobiti
1/2 lingurita chimen macinat
sare
piper
putin ulei de masline
putin pesmet

Mod de preparare:

Se framanta bine carnea impreuna cu ceapa, usturoi, chimen, sare, piper si ulei si la sfarsit adaugam si putin pesmet. Framantam aproximativ 10 minute. Dam la frigider compozitia pentru o jumatate de ora. Formam mititei de grosimea a 2 degete si ii frigem cel mai bine pe gratar de carbuni sau la grill, in lipsa gratarului clasic. De asemenea, in compozitie putem adauga si putina carne de porc daca dorim.

Comentarii