Ingrediente:
1 kg. carne de porc
ardei rosu, galben si portocaliu (cate 1 buc din fiecare sau 1/2 din fiecare daca vi se pare prea mult ardei) taiati in felii subtiri
1 pahar cu vin rosu (sau un pic mai mult, daca va place)
1 conserva de ciuperci taiate
1 lamaie
1 lingura faina (optional)
1 cub Knorr/Maggi sau sare si piper
200 gr. cascaval felii
ulei de masline
Mod de preparare:
Incepem prin a prepara o "tigania" clasica, adica, spalam carnea taiat cuburi, o lasam sa se scurga, si o punem fara ulei intr-o tigaie mare si o intoarcem pe toate partile pana se albeste. Adaugam ulei si o lasam se sa prajeasca pe toate partile. Stingem cu vin si lasam sa dea un clocot. Apoi adaugam ardeii, ciupercile, cubul, lamaia si apa cat sa le acopere si lasam sa fiarba aproximativ 1/2 ora. Apoi adaugam, daca dorim, o lingura de faina dizolvata intr-o jumatate de pahar cu apa, pentru a se lega sosul. Punem totul intr-o tava, adaugam deasupra feliile de cascaval si dam la cuptor pana se topeste cascavalul si se rumeneste putin. Se serveste alaturi de piure de cartofi, cartofi prajiti, orez, paste etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu