Pana de curand m-am tot codit sa fac aceste sarmalute pentru ca mi se pareau foarte migaloase. Dar nu e deloc asa, daca "prinzi" cum sa le impaturesti, apoi sunt floare la ureche. In Grecia se servesc cu iaurt ca si gustare, dar si ca fel principal.
Ingrediente:
1 conserva (350 gr.) de foi de vita sau aprox. 100 de foi de vita proaspete
2 cani orez
1-2 legaturi de ceapa verde tocata marunt
1 legatura marar
1/2 legatura patrunjel
menta
sucul de la 2 lamai
1/2 cana ulei de masline
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbem pana se inmoaie foile de vita daca sunt proaspete. Daca sunt la conserva, le fierbem 5-10 minute. Pregatim compozitia de orez, calim in ulei de masline toate ingredientele impreuna la foc mic (orezul, ceapa verde, marar, patrunjel, menta, sare, piper), adaugand si putina apa. Cand se raceste, infasuram sarmalutele si le punem in straturi intr-o oala pe fundul careia am asezat un strat de foi de vita. Adaugam 4 cani de apa, ulei de masline si sucul de lamaie. Deasupra sarmalutelor punem o farfurie si lasam sa fiarba la foc mic aprox. 30-40 de minute.
imi plac retele tale ;)felicitari!
RăspundețiȘtergere