Supa de naut este delicioasa, satioasa si des gatita iarna si in post. De multe ori, daca imi mai ramane naut fiert, il fac hummus (reteta in alta postare) sau chiftele de naut (trecem printr-o strecuratoare ca sa se scurga zeama, adaugam patrunjel si chimen, formam chiftele, dam prin faina si prajim).
Ingrediente:
1 kg. naut
1 ceapa mare
1 ceasca ulei de masline
sare si piper
1/4 cub Knorr
bicarbonat
2-3 linguri pasta de tomate
Mod de preparare:
Punem nautul la inmuiat destul de mult timp (ideal pentru 24 de ore) in apa cu 1 lingura de bicarbonat.
Strecuram nautul si il punem impreuna cu o alta lingura de bicarbonat intr-un prosop. Frecam ferm "pachetul" pe masa, cu miscari circulare rapide, pana se decojeste nautul.
Cand terminam, punem nautul (impreuna cu cojile) in strecuratoare si spalam bine.
Punem nautul in oala cu apa rece, cubul Knorr, uleiul, sarea si piperul. Curatam ceapa si o punem intreaga in oala.
Lasam sa fiarba aproximativ 90 de minute pana se inmoaie bine. Din cand in cand indepartam spuma si aruncam cojile care se ridica la suprafata. Amestecam frecvent si spre sfarsit adaugam si pasta de tomate.
Cand oprim din fierbere, acoperim oala cu un prosop si deasupra punem capacul si lasam 5 min. inainte de servire.
Servim cald cu sare si piper, ulei, lamaie, ceapa si paine proaspata.
Comentarii
Trimiteți un comentariu