Biscuiti crocanti cu ciocolata si nuci, cu glazura de ciocolata, oricine-i incearca nu crede ca sunt de post. In loc de nuci putem adauga alune de padure. Cana cu care masuram este de 250 ml. Ies cam 80 de biscuiti.
Ingrediente:
1/2 cana (125 gr.) margarina
1 cana ulei de porumb
3/4 cana suc de portocale proaspat stors
1/2 lingurita bicarbonat
3 linguri coniac
1 cana zahar
5 cani faina
2 linguri praf de copt
2-3 linguri cacao
1/2 cana nuci macinate
1/2 cana ciocolata rasa de menaj (sau neagra)
1/2 cana (aprox. 100 gr.) ciocolata de menaj (sau neagra) pentru glazura
Mod de preparare:
Batem la mixer margarina (pe care am scos-o inainte din frigider) cu uleiul de porumb si zaharul, pana ce compozitia se albeste si devine ca o spuma.
Dizolvam bicarbonatul in sucul de portocale si, imediat, adaugam in compozitia de dinainte, alternativ cu faina, continuand sa batem cu mixerul la viteza mica. Adaugam coniacul si restul de faina amestecata cu praful de copt si cacaua, amestecand inca putin cu mixerul. Ultima cana de faina o adaugam in timp ce framantam cu mana, pentru a putea verifica aluatul (astfel incat sa nu fie prea tare, sa putem modela biscuitii cu usurinta).
Adaugam si nucile macinate si ciocolata si amestecam cu mana, pana ce se omogenizeaza bine.
Formam biscuiti rotunzi astfel: facem o biluta de marimea unei nuci, o apasam cu palmele si in mijloc facem o gaura cu degetul, unde vom glazura la sfarsit.
Ii punem la distanta intre ei (deoarece se umfla putin la copt) in tavi (sau tabla de la cuptor) tapetate cu hartie de copt (avem nevoie de 3 tavi/table) si coacem la 170 de grade (cate 2 tavi/table deodata) aproximativ 1/2 ora (in functie de cuptorul fiecaruia).
Dupa ce se coc, ii lasam pe un gratar sa se raceasca si topim cele 100 gr. ciocolata (la bain-marie sau cuptor cu microunde) si punem cu o lingurita in gaura fiecarui biscuit. Lasam sa se raceasca, fara sa se atinga unul de altul.
Depozitam biscuitii in cutie de tabla.
Comentarii
Trimiteți un comentariu