Aceasta halva o intalnim aici in Grecia la targurile care au loc mai ales vara in mai toata Grecia. Daca nimeriti vreun astfel de targ in vacantele dvs. (si nimeriti sigur) si va place halvaua Farsalon, iata acum o puteti prepara si acasa la dvs. Daca doriti, puteti sa lasati caramelul mai deschis la culaore, mie imi place ca zaharul ars sa fie mai inchis la culoare.
Ingrediente:
1 ceasca ulei de porumb (nu plina ochi)
2 cesti amidon de porumb
3 cesti zahar
4 cesti apa
8 linguri zahar
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecam primele 4 ingrediente si strecuram compozitia pentru a nu avea cocoloase.
Intr-o oala mare caramelizam cele 8 linguri de zahar.
Avem grija sa fie un caramel inchis la culoare.
De indata ce e gata caramelul adaugam compozitia strecurata si amestecam continuu pana ce se leaga ca o gelatina.
Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor (grill) timp de 5-10 minute, in functie de cat de crocanta vrem sa fie crusta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu