Kourabiedes - fursecuri grecesti de Craciun (Κουραμπιέδες)



"Kourabiedes" sunt prajituri traditionale grecesti, care alaturi de "melomakarona" sunt nelipsite de pe mesele grecilor in perioada sarbatorilor de iarna. Reteta e una simpla, iar "kourabiedes" sunt crocante in exterior si moi si pufoase in interior.

Ingrediente:

500 gr. unt
1 kg. faina
2-3 vanilii
1 galbenus de ou
1 farfurie mica (de la ceasca de cafea) zahar pudra
200 gr. migdale decojite si prajite (nesarate)
1 kg. zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

Batem untul cu zaharul pudra (masurat cu farfuria de cafea) la mixer timp de 20 de minute pana devine spuma.

Adaugam putin cate putin faina, vaniliile si galbenusul de ou. Cand sunt bine incorporate, adaugam migdalele taiate in bucati mari.

Facem bile din aluat, le aplatizam un pic si facem o gaura in mijloc cu degetul. Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C timp de 20 de minute.

Scoatem prajiturile fierbinti din tava si le "scufundam" pe toate partile in zahar pudra. Daca ne ramane zahar pudra, la final il presaram peste toate prajiturelele.




Comentarii